Om Kake Dekorasjonene

 

 

Det meste av dekoren på mine kaker er Amerikanske, Argentinske og

Engelske teknikker, men de fleste kakene inni er "Norske" oppskrifter.

Det kan begrense kombinasjonene av innhold og utseende på noen kaker,

man kan F. eks ikke lage 3D figurer av en bløte kake, og man kan heller ikke

lage helt rette kanter på bløte kaker, mens på faste kaker, som

F. eks sjokolade kaker, krydder kaker ol. er det nesten ubegrenset  hvilke

fasonger man kan lage.

 

 

Sukker Pasta

På marsipan kaker pleier Sukker Pasta lokket

å være over marsipan lokket,

kun festet helt nede ved kanten på kaken

Sukker pasta kan også være et alternativt lokk til

marsipan på bløtekaker.

På sjokolade kaker ol. er det festet med

enten aprikos syltetøy eller

smørkrem, alt etter hvilke kake det er,

Sukker Pastaen som brukes til lokk, blir ikke hard,

 slik som Modellerings Pasta

og Blomster Pasta, så det er enkelt å skjære i.

Smaken på sukker pastaen kan også fåes i

forskjellige smaker tilpasset kaken den skal være på.

 

Modellerings Pasta

Figurer og konstruksjoner laget av Modellerings Pasta

er spiselig og kan fåes i forskjellige smaksvarianter, de blir helt

harde, og man ikke spiser dem opp, kan de oppbevares bortimot

 for alltid hvis de ikke blir utsatt for direkte sollys og / eller fukt.

 noen tyngre figurer trenger støtte, slik som snømannen,

den er holdt oppe og sammen av to canapee pinner,

en til hodet og en til armene, ellers er den 100% spiselig.

Det tar alt fra 1 til 14 dager å lage kake pynt av

Modellerings Pasta, alt etter hvor stor og avansert

konstruksjonen er.

 

Blomster Pasta

Blomster Pasta er en litt annen versjon av Modellerings Pasta,

den er vanskeligere å jobbe med, da den tørker veldig fort,

men man kan lage utrolig detaljrike blomster med den.

Så og si alle blomster kan lages av Blomster Pasta og

de blir veldig natur tro.

Blomstene kan være 100% spiselige, men på de fleste er stilkene

og støvbærerne ikke spiselige.

Det tar alt fra 2 til 14 dager å lage kake pynt av Blomster Pasta,

alt etter hvor avanserte og hvor mange blomster som skal lages.

 

Sjokolade Pasta

Sjokolade Pasta er et greit alternativ hvis du vil at kaken skal være

100% sjokolade, den kan brukes til lokk, figurer og blomster.

Med Sjokolade Pasta kan man lage nesten det samme som med

marsipan. Sjokolade pasta kan fåes i mørk, lys og hvit sjokolade,

den hvite kan farges etter behov / ønske.

 

Marsipan

Man kan lage masse forskjellige blomster og figurer med Marsipan,

Jeg må si at jeg er tilhenger av spesielt Marsipan Roser

og dyrefigurer laget av Marsipan, de kan være alt fra ganske enkle

til ganske avanserte og allikevel se elegant ut.

Blomster og figurer laget av Marsipan er vanligvis 100% spiselig,

men av og til kan blomstene bli plassert på kaken med canapee pinner

og noen kan ha uspiselige støvbærere og tyngre figurer kan

 være støttet opp av canapee pinner og ha andre, små uspiselige

detaljer, F.eks. sauen til høyre på bildet er

holdt oppe med canapee pinner og har briller av stål tråd.

 

Royal Icing

Kake Pynt laget av Royal Icing er skjørt, men veldig elegant,

Den kan brukes til blomster, broer, hjerter, sommerfugler,

 vugger, skroller, blonder osv.

Color Flow er også ganske stilig, man kan lage "bilder"

til å legge direkte oppå kaken.

 

 

FLERE BILDER

Royal icing

Modell pasta

 

Blomster Pasta

Blomster Pasta

 

 

Marsipan

 

Blomster Pasta

Blomster Pasta

Blomster Pasta

Marsipan

Blomster Pasta

 

 

Gelatin Blomster

 

 

Blomster Pasta

 

Blomster Pasta

 

Marsipan

 Blomster Pasta

 

Modell Pasta

Blomster Pasta

Blomster Pasta

 

Royal Icing

 

Royal Icing

 

 

 

Marsipan

Gelatinblomster

Pastillage hatt

 

 

 

 

SUKKERSØTE EVENTYRDUKKER.

 

Alle dukkene og vognen her er laget av blomster og modell pasta,

de er laget i flere deler og så limt sammen og dekorert.

Disse er hule, men det går fint an å ha kake inni dem og

dekorere dem med sukkerpasta som ikke blir hard i stedet :)

 

 

 

Startsiden